Gazze mayın tarlası gibi

İsrail’in Gazze’ye Attığı Bombaların Tehlikeli Boyutu Ortaya Çıktı

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye attığı bomba sayısı ve ağırlığı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Hiroşima’ya atılan bomba sayısından kat kat daha fazla. Ancak bunlardan binlercesi patlamadı. Katil İsrail gazetesi Haaretz’in ekonomi eki The Marker’ın internet sitesinde yayınlanan bir rapora göre, İsrail’in Gazze Şeridi’ne attığı ancak patlamayan mühimmat sayısının önemli ölçüde arttığı belirtildi. Rapora göre, Gazze’ye atılan ancak patlamayan toplam bomba sayısının yüzde 20’sine ulaştığı ifade edildi. Yerel ve uluslararası örgütler ise İsrail’in aylardır sürdürdüğü soykırım bombardımanları sonucu Gazze’nin farklı bölgelerinde bulunan patlamamış mühimmatların tehlikesi konusunda defalarca uyardı.

40 BİNDEN FAZLA HAVA SALDIRISI

The Marker’da yayınlanan söz konusu rapora göre, İsrail ordusunun yaptığı araştırmalar, Kassam Tugayları’nın Gazze’deki İsrail askeri araçlarını hedef aldığı patlamalarda, İsrail hava kuvvetleri tarafından atılan ancak patlamayan mühimmatı geri dönüştürerek ürettiği mühimmatı kullandığını ortaya koydu. Gazetenin raporunda, İsrail ordusunun 2024 yılı sonu itibarıyla Gazze’ye yönelik hava saldırılarının sayısının 40 bini aştığı kaydedildi.

BİR TONLUK MÜHİMMAT 30 BİN DOLAR

Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi (UNMAS), atılan mayınların yüzde 5 ila 10’unun patlamadığını tahmin ettiği belirtildi. Raporda, terör devleti İsrail Hava Kuvvetleri’nin, 2025 yılı başına kadar en az 3 bin civarında patlamamış mühimmatın varlığından haberdar olduğu aktarıldı. İsrail ordusunun Gazze’yi bombalamak için kullandığı her bir tonluk mühimmatın maliyetinin 20 ila 30 bin dolar arasında değiştiği bilgisi paylaşıldı.

SOYKIRIM UZARSA BEDELİ AĞIR OLUR

Bu patlamamış bombaların, İsrail’in son 1,5 yıl içerisinde on milyonlarca dolar değerindeki binlerce ton patlayıcı maddeyi kendi isteği dışında Hamas’a aktardığı vurgulandı. Söz konusu mühimmatların Kassam Tugayları’na binlerce patlayıcı madde üretmesine olanak sağladığına dikkat çekildi. Raporda, bu durumun, patlayıcı cihazların kullanımının Hamas’la yaşanan çatışmada merkezi bir faktör haline geldiği ve Gazze’de sayıları yüksek olan İsrail askerinin öldürüldüğü bir dönemde yaşandığı ifade edildi. Raporda, İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Gazze Şeridi’ndeki askeri operasyonları genişletme planını onaylaması nedeniyle bedelin daha ağır olmasının beklendiğine vurgu yapıldı.

NEDENİ TEKNİK ARIZAYMIŞ

Haaretz’in raporunda, Siyonist İsrail ordusunun Gazze’ye attığı mühimmatın büyük bölümünün patlamamasının nedeninin teknik bir arıza olduğu iddia edildi. Raporda, Gazze’ye düzenlenen on binlerce hava saldırısının, İsrail ordusunun fünye stokunun azalmasına yol açtığı kaydedilirken bu durumun somut örneğini arayan herkesin, savaşın başlangıcından bu yana fünye üreten İsrailli Aret şirketinin hisse senetlerinin yüzde 2000’den fazla değer kazanmasında bulacağına dikkat çekildi.

ESKİ FÜNYELERİ KULLANDILAR

İsrail ordusunun, stokların azalması nedeniyle çeşitli kaynaklardan topladığı veya ABD’den aldığı, bazıları onlarca yıllık eski fünyeleri kullanmaya başladığı aktarılan Haaretz’in raporunda, bunun sonucunda patlamamış bomba oranı, toplam atılan bombaların yüzde 2’sini oluşturuyor. Bu oranın İsrail Hava Kuvvetleri’nin Gazze Şeridi’nde kullandığı bazı bombalarda yüzde 20’ye çıktığı bildirildi. Kassam Tugayları’nın patlamamış bombaları kullanmasının karmaşık bir şey olmadığı vurgulanan raporda, bazı durumlarda kesilen bombanın içindeki patlayıcı maddeyi çıkarıp, patlayıcı olarak kullanılmak üzere büyük bir metal konteynere aktardıkları dile getirildi.

KÜÇÜK BİR KISMI PATLADI İDDİASI

Katil İsrail Ordu Sözcülüğü, ordunun Gazze bölgesinde patlamamış bombaların yarattığı tehditle başa çıkmak için her türlü çabayı gösterdiğini öne sürdü. Yapılan açıklmada, Gazze’deki hedeflere atılan on binlerce mühimmattan yalnızca küçük bir kısmının hedeflenen noktada tam olarak patlamadığını savunuldu. Ordu Sözcülüğü, İsrail ordusunun, yöntem ve çabalarının bir parçası olarak patlamamış bombaları tespit edip etkisiz hale getirerek, mümkün olduğunca imha etmeye çabaladığını iddia etti. Ancak zalim İsrail ordusunun iddialarının aksine, Gazze’nin her tarafına dağılmış savaş kalıntıları ve patlamamış mühimmatlar, Gazzelilerin hayatı için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

KATLİAM DURMUYOR

Terör devleti, Gazze’deki soykırımı aralıksız sürdürüyor. Gazze Şeridi’ndeki Filistin Hükümeti, dün akşam yaptığı açıklamada son 24 saatte İsrail saldırılarında 102 kişinin öldüğünü, 193 kişinin yaralandığını bildirdi. Açıklamadanın ardından İsrail, sivillerin toplandığı bir caddeyi vurdu; 33 kişi hayatını kaybetti, en az 80 kişi yaralandı.

Related Posts

Eşeğin başına çuval geçirdi sopayla eziyet etti!

Sivas’ın Kangal ilçesinde bir kişinin başına çuval geçirdiği eşeği dakikalarca sopayla dövdüğü görüntüler tepki çekti. Gözaltına alınan S.C., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Fas’ta felaket! 6 katlı yerle bir oldu: 4 ölü, 7 yaralı

Fas devlet televizyonu Kanal 2’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki tarihi Fes kentinde 6 katlı bir bina tamamen yerle bir oldu. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 7 kişi şehir hastanesine kaldırıldı.

Muğlalı arkeologlar Başkan Yiğit ile devam kararı aldı

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi II. Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Nisan Cumartesi günü Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Muğla’da göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kanalizasyon kazısı esnasında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti.

MHP’den Amedspor’a teklif: ‘Son maçınıza böyle çıkmanızı bekliyoruz’

Amedspor’un Ankaragücü ile oynayacağı maç öncesi sosyal medyadan paylaşılan görselde Ankara Kalesi’nde Türk bayrağına yer verilmemesi tepkilere neden olmuştu. Tartışmalara MHP cephesi de katılırken bir de çağrıda bulundular.

Almanya’da göçmen kararı: ‘Ulusal acil durum’ ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti.