WhatsApp, sohbet gizliliğini ileri boyuta taşıyor!

WhatsApp, Sohbet Gizliliğini Geliştiriyor!

WhatsApp, 24 Nisan 2025 tarihi itibarıyla “Gelişmiş Sohbet Gizliliği” adlı yeni özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, bireysel ve grup sohbetlerinde paylaşılan mesajların uygulama dışına çıkmasını engelliyor. Ayrıca, sohbetlerde paylaşılan medya içeriklerinin cihazlara otomatik olarak indirilmesi de tamamen devre dışı bırakılabiliyor.

WhatsApp’ın Yeni Özelliği

Gelişmiş Sohbet Gizliliği özelliği etkinleştirildiğinde, kullanıcılar sohbet geçmişlerini e-posta, diğer mesajlaşma uygulamaları veya notlar gibi platformlara taşıyamıyor. Bu sayede, gönderilen fotoğraf ve videoların otomatik olarak telefona kaydedilmesi engellenebiliyor.

Bu durum özellikle yabancı kişilerle katılan gruplarda yapılan konuşmaların istem dışı paylaşılmasını veya cihazlara kaydedilmesini önlemek için bir koruma sağlıyor. Özellik aynı zamanda Meta’nın yapay zeka servislerinin sohbet içeriğine erişimini de engelliyor.

OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için hazırlıklara başladı. Bu hareket, teknoloji sektöründeki dengeleri değiştirebilir.

Yeni gizlilik ayarı, ekran görüntüsü alınmasını veya kullanıcıların medya dosyalarını manuel olarak indirmesini henüz kısıtlamıyor. Ancak Meta, gelecekte daha kapsamlı güvenlik önlemlerinin sunulacağını belirtti.

Gelişmiş Sohbet Gizliliği’ni etkinleştirmek için sohbet ekranında sohbet adına dokunarak “Gelişmiş Sohbet Gizliliği” seçeneğini belirlemek yeterli olacaktır. WhatsApp’ın en güncel sürümüne sahip olan kullanıcılar, bu özelliğe kademeli olarak erişmeye başladı.

Yeni özelliğin dünya genelindeki tüm kullanıcılara ulaşması birkaç hafta sürebilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Bilim açıkladı: Ölürken ışık saçıyoruz

Kanada’da yapılan çarpıcı bir bilimsel araştırma, canlıların ölüm anında soluk bir ışık yaydığını ortaya koydu. Uzun süredir tartışma konusu olan bu fenomen, artık bilimsel verilerle destekleniyor…

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.