YÖK Başkanı Erol Özvar anlattı: Meslek yüksekokullarında yeni dönem başlıyor

YÖK Başkanı Erol Özvar, Meslek Yüksekokullarında Yeni Döneme İşaret Etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Meslek Yüksekokulları’nda (MYO) sektörel ihtiyaçlara uyumlu yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Özvar, MYO programlarının sanayi ile daha güçlü bir iş birliği içinde yenilendiğini ve bu alanda önemli değişikliklerin yapıldığını belirtti.

Türkiye gazetesinden Mahmut Özay’ın haberine göre, Özvar, dijital beceriler ve yeşil dönüşüm odaklı MYO programlarının ön plana çıkacağını vurguladı. 2024 yılında yazılım, yapay zeka ve dijital teknolojiler gibi alanlarda 17 yeni ön lisans ve lisans programının açıldığını ve bu programların ülkenin dijital beceri açığını kapatmaya önemli katkılar sağladığını söyledi. Ayrıca sağlık, tarım ve siber güvenlik alanlarında da yeni programların açılacağı müjdesini verdi.

Meslek Yüksekokullarında Yenilikler Başlıyor

Özvar, MYO’ların programlarının sektörün ihtiyaçlarına göre sürekli gözden geçirileceğini, bu süreçte sektör temsilcileriyle yakın iş birliği içinde çalışıldığını belirtti. Ayrıca, MYO’larda kaliteyi artırmak amacıyla akreditasyon süreçlerinin başlatıldığını ifade etti.

Standartları Karşılamayan MYO’lara Destek Çekilecek

YÖK Başkanı, MYO’ların yıllık incelemesinde kalite standartlarına uymayan okullardan desteklerin geri çekileceğini ifade etti. Ayrıca, MYO’larda öğretim üyesi sıkıntısı yaşanan derslerde, sektör çalışanlarının ders vermesini teşvik etmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Staj Olanakları Artacak

Özvar, MYO öğrencilerinin iş gücü piyasasına daha kolay entegrasyonunu sağlamak için staj ve iş yeri uygulama imkânlarının artırılacağını duyurdu. OSB’lerdeki MYO uygulamaları, bu alanda iyi örnekler oluşturuyor. Bu adımlar, öğrencilerin iş hayatına daha güçlü bir şekilde atılmalarını sağlayacak.

Related Posts

Cuma günü ders var mı? Yaz tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek okullar ne zaman açılacak?

Karne hazırlıklarında sona gelindi. 20 Haziran’da ilkokul, ortaokul ve liseler tatile girecekler. Tatil öncesinde geri sayım devam ederken bir yandan da öğrenciler yaz tatiliyle ilgili ayrıntıları merak edip araştırıyor. En çok sorgulananlar arasında ise “Cuma günü ders var mı? Yaz tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek okullar ne zaman açılacak?” sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, Cuma günü ders var mı? Yaz tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak? İşte merak edilip araştırılan detaylar…

E-Okul giriş ekranı 2025 MEB | e-Okul ne zaman kapanıyor, kapandı mı? MEB e-okul VBS (veli girişi) nasıl yapılır, 2. Dönem karne notları ve devamsızlık nasıl bakılır? E-Okul karne not bilgisi görüntüleme!

e-Okul öğrenci ve veli giriş ekranı 2025, karne haftasına girişmesiyle beraber yoğun ilgi görüyor. 20 Haziran tarihinde yaklaşık 20 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Okullar kapanmadan önce e-okul karne notu ve devamsızlık gün sayısı öğrenme işlemi de hız kazandı. Özellikle not ve devamsızlık bilgisi sorgulama işi yapanlar “e-Okul VBS ne zaman kapanacak?” sorusunun cevabını araştırıyor. MEB tarafından hizmet veren e-Okul sistemine, meb.gov.tr bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak erişim sağlanıyor. Peki, e-Okul girişi nasıl yapılır, notlar ve devamsızlık nasıl bakılır? E-Okul giriş ekranı kapanacak mı, ne zaman kapanacak 2025? İşte, MEB e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı ve konu hakkında detaylar.

YKS SINAV TARİHİ VE GÜNÜ 2025 SAYAÇ | YKS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı, hangi gün? Üniversite sınavı YKS (TYT-AYT, YDT) çıkmış sorular 2024!

YKS sınav tarihi 2025 için geri sayım devam ediyor. Özellikle liselere giriş kapsamında uygulanan 2025 LGS sınavı sonrası, milyonlarca üniversite öğrencisinin gündemine YKS sınavı ne zaman? sorusu geldi. Aynı zamanda, söz konusu sınava günler kala YKS çıkmış sorular da adayların yoğunlaştığı bir diğer konu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) giriş belgeleri 11 Haziran’da erişime açıldı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecek. Üniversiteye giriş kapsamında haziran ayında uygulanacak olan söz konusu sınav TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek. Peki, YKS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı 2025? YKS hangi gün? İşte, üniversite sınavı (TYT-AYT, YDT) tarihi ve ayrıntılar.

LGS PUAN HESAPLAMA ROBOTU: Doğru ve yanlış sayını gir puanını hesapla! LGS net hesaplama ekranı

LGS puan hesaplama robotu, 15 Haziran Pazar günü sona eren sınavın ardından öğrenciler için kritik bir öneme sahip oldu. Hayallerindeki liseye gidebilmek için yeterli puana sahip olup olmadıklarını merak eden pek çok öğrenci, LGS puan hesaplama ekranı aracılığıyla netlerini hesaplayabilecek. Sadece doğru ve yanlış cevap sayısının girilmesiyle çalışan LGS puan hesaplama ekranı, toplam net sayısı ve 500 puan üzerinden alınacak olan puanı hesaplayacak. İşte, kolayca kullanabileceğiniz LGS puan ve net hesaplama ekranı 2025

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? SON DEPREMLER AFAD, KANDİLLİ 14 HAZİRAN 2025 || En son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi:Malatya Pütürge’de deprem!

Deprem mi oldu 14 Haziran 2025 son depremler AFAD ve Kandilli verileri ile takip ediliyor. Bu bağlamda özellikle “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabı sıkça sorgulanıyor. Hemen belirtelim ki son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından anbean kaydediliyor. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Gelen bir son dakika haberine göre; Malatya’nın Pütürge ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı. Karlıova Bingöl’de saat 13:37’de 1.7, Malatya Pütürge’de saat 12:10’da 2.6 şiddetinde son dakika deprem meydana geldi. İşte son depremler 14 Haziran listesi…

Kültürel değerlerimizi aksettirecek çalışmalara özen gösteriyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘2025 Yılı Hayat Boyu Öğrenme Festivali’nde yaptığı konuşmada, “Bu etkinliklerin tamamında, tıpkı zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımızla gençlerimiz için öngördüğümüz üzere onlar için yaptığımız kültürel değerlerimizi, birlikteliğimizi, manevi değerlerimizi koruyarak gelecek kuşaklara aksettirecek çalışmaları, hayat ve öğrenme kapsamında da yürütmeye özen gösteriyoruz” dedi.